29 juni 2023

Aken 2023: Minimaal verschil tussen winnaar Chester Weber en Boyd Exell

Het was vandaag ontzettend spannend in de dressuurring van de vierspannen in Aken. Het verschil tussen de nummer één en twee was minder dan 0,10 strafpunt. Chester Weber (USA) trok aan het langste eind met zijn score van 38,85.

De proef van de nummer twee, Boyd Exell, werd met zevenhonderdste strafpunt meer beoordeeld. Hij scoorde 38,92 strafpunten. De derde en vierde plaats was voor de ‘Chardons’. IJsbrand eindigde als derde met 42,38 en Bram nam net naast het podium plaats met 48,38 strafpunten. De Duitse Mareike Harm eindigde als vijfde met een score van 49,11.

Nu de dressuur achter de rug is, is het eerste onderdeel van de landenwedstrijd verreden.  Het Nederlandse team, dat bestaat uit Bram Chardon, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde, staat bovenaan. Zij wonnen de landenwedstrijd al zeventien keer eerder. Boyd Exell en Tor van den Berge vormen team Australië en staan, mede dankzij de dressuurscore van Tor met 54,04, op de tweede plaats in de landenwedstrijd. Het Duitse team maakt het podium van de tussenstand compleet.

Zaterdag staat de marathon op het programma. Deze is voor de allereerste keer gebouwd door parcoursbouwer Alexander Flocke. Lees hier meer over zijn toetreden.

Klik hier voor het fotoalbum van de dressuur

Klik hier voor meer informatie



Foto: Karolina Swärdh

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.