31 juli 2024

Aangespannen Dag Gilze 2024: Samengestelde menwedstrijd & impuls

In het weekend van 24 en 25 augustus wordt voor de achtentwintigste keer de Aangespannen Dag Gilze verreden. Dit jaar is het weekend anders ingedeeld; op zaterdag rijden de Impuls- en regionale rijders. De samengestelde wedstrijdmenners rijden in de klasse L, M of Z op zaterdag de dressuurproef en de vaardigheid en op zondag de marathon met het bijbehorende wegtraject.

Dit organisatie van het evenement werkte dit jaar samen met de KNHS, waardoor er winstpunten verdiend kunnen worden. Klik hier voor meer informatie. Daarnaast is het dit jaar mogelijk een stalbox te reserveren in de staltent bij het kampeerterrein.

Er zijn op beide dagen nog enkele start- en stalplaatsen vrij. De inschrijving sluit 12 augustus.

Programma impulswedstrijd

Zaterdag 24 augustus beginnen de deelnemers van de jeugd- en beginnersrubriek van de impulsmarathon met een vaardigheidsparcours, het wegtraject (niet voor de kinderrubriek) en vier marathonhindernissen. Aansluitend starten de overige impulsdeelnemers met de vaardigheid, wegtraject en zes hindernissen.

Programma SWM

Gelijktijdig met de impulswedstrijd starten de SWM-deelnemers op een nabij gelegen terrein met een dressuurproef en ongeveer drie kwartier na de dressuur een vaardigheidsparcours, gelegen op het hoofdterrein naast het vaardigheidsparcours van de Impulswedstrijd.

Rond zes uur is de prijsuitreiking gepland voor de Impulsrijders en de dressuur en vaardigheid van de SWM-rijders, aansluitend is er de mogelijkheid nog gezellig na te praten onder het genot van een drankje en een hapje met gezellige muziek van de dj’s van FFM.

Zondag 25 augustus start de eerste deelnemer van de SWM met het wegtraject en wordt een uurtje later in de eerste van de zes hindernissen verwacht. Anders dan andere jaren zullen er door de vele SWM-deelnemers deze dag geen Impulsdeelnemers starten.

Er zal voor en na het wegtraject en na de hindernissen weer een veterinaire keuring plaatsvinden op het hoofdterrein. De dag wordt afgesloten met na de prijsuitreiking voor de SWM-deelnemers nog de mogelijkheid wat te eten en te drinken.

Klik hier voor meer informatie