2 augustus 2024

CAIO & NK Exloo: Hans Arends en IJsbrand Chardon super van start

In Exloo reden de rubrieken waarin gestreden wordt om de Nederlandse titel vandaag hun dressuurproef. Het zijn Hans Arends en IJsbrand Chardon die aan de leiding gaan bij het NK Paramennen en het NK Vierspannen.

"Nog niet voorbij"

Hans Arends heeft deze week twee paarden meegebracht; de zesjarige ruin Navarone (Cizandro x Manno) en de ervaren Peckes, met wie hij in 2023 ook meedeed aan het WK Paramennen. Navarone staat na de dressuur vandaag bovenaan in het klassement, hij won met de geweldige score van 47.68 strafpunten. “Hij heeft in Haaksbergen pas zijn eerste marathon gelopen, hij is nog erg groen. Deze week had ik mijn handen vol, hij vond het onwijs spannend met alle vierspannen om hem heen. Gelukkig begon hij vandaag wat rust in zijn lijf te krijgen, precies op het goede moment”, laat Hans Arends aan Hoefnet weten.

“Hij liep fijn los door zijn lijf door de proef heen. Super fijn dat Ad Aarts ons zo geholpen heeft, ik weet niet of het anders goed was gekomen. Hij was op het begin van de week echt in alle staten.” Bij Peckes slopen er teveel fouten in de proef. “Dat was jammer, het was in de punten terug te zien. Ik ben benieuwd wat morgen ons gaat brengen. Navarone loopt hier pas zijn tweede marathon en het staat best pittig. Ik kies met hem dus liever een paar keer voor iets langere lijnen, dan dat ik een keer te vaak binnendoor ga. In denk dat de korte lijnen niet goed zijn voor zijn zelfvertrouwen.”

Na de marathon moet Hans beslissen met welk paard hij mee wil doen in de strijd voor de Nederlandse titel. “We gaan zien hoe ze morgen aanvoelen en hoe ze het oppakken. De wedstrijd is nog niet voorbij!”


Hans Arends en de zesjarige Navarone wonnen de dressuur
Foto: Wilco van Driessen

Vierspannen

Bij de vierspannen wordt niet alleen gestreden om de Nederlandse titel, de rubriek is ook een internationale Landenwedstrijd én er zijn wereldbekerpunten te verdienen. Anna Sandmann (GER), die afgelopen weekend nog Duits kampioene tweespan paarden werd, leek vandaag lang op de overwinning af te stevenen met haar score van 42.45 strafpunten. IJsbrand Chardon (NED) kon daar met zijn score van 42.78 nét niet aan tippen. Iets na 15:00 uur wist Mareike Harm (GER) de score van haar landgenote met 40.72 strafpunten te verbeteren. Bram Chardon (NED), de laatste starter van vandaag, eindigde met 46.31 op de vierde plaats in het tussenklassement.

Door de goede resultaten van Mareike Harm en Anna Sandmann gaat Duitsland aan de leiding in het landenklassement. Nederland volgt met meer dan zes strafpunten verschil op de tweede plaats, België staat momenteel derde.

Klik hier voor alle resultaten, de startlijst voor de marathon en de parcourstekeningen

Klik hier voor het fotoalbum


Anna Sandmann won de dressuur van de vierspannen
Foto: Wilco van Driessen

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.